We gaan altijd door het vuur! Maar dat kan ook komen doordat Nickelas Kok, eigenaar en oprichter van KaWijKo Media werkzaam is als brandweerman. In het dagelijks leven staat hij paraat met een pieper en kan hij opgeroepen worden om uit te rukken met de vrijwillige brandweer. 

Wat is kenmerkend aan de brandweer? Het doorzettingsvermogen en teambuilding. Dat is een eigenschap die echt terugkomt. Niks is ons te gek. Wij zien eerder uitdagingen dan problemen. En door samen te werken zijn we altijd sterker. 

Het bloed kruipt natuurlijk niet waar het gaan kan, want tijdens een uitruk gaat er vaak een GoPro Bodycam of een Firecam mee. De Firecam is hittebestendig en kan daardoor ook doorfilmen onder hoge temperaturen. De GoPro is wel gewend tegen een stootje en heeft al menig actie vastgelegd. 

Nickelas Kok was al op jonge leeftijd met een camera op pad. Achter brandweerauto’s en politiewagens fietsen om dit vast te kunnen leggen. Uiteindelijk heeft hij een opleiding Audiovisueel Specialist gevolgd. Tijdens zijn opleiding was Nickelas via een persbureau werkzaam als camerajournalist. Toen begon het te kriebelen en is Nickelas voor zichzelf begonnen.

In die periode was KaWijKo Media een belangrijke nieuwspartner in de regio Amstelland. Dagelijks waren beelden van KaWijKo Media te zien op lokale, regionale landelijke en internationale media. Bij referenties is een overzicht van opdrachtgevers uit het verleden te vinden.

Eind 2017 besloot Nickelas om het roer om te gooien. Nieuwe activiteiten die meer in zijn persoonlijkheid lagen, zorgden ervoor dat de journalistieke tak werd overgenomen. De audiovisuele tak gaat echter onverminderd hard door. Tot op de dag van vandaag.